Cikkek

NEM CSAK KENYÉRREL – A boldogság titkai 2.

Miután az első részben arra kerestük a választ, "Hol nem található a boldogság?", az új videóban Kazár András pont a forrás lelőhelyéről beszél.

Miért imádkozzunk?

Miért imádkoztak a korai keresztények? Vajon hogyan segít ez ma nekünk, hogy imádságunk elmélyüljön és célirányos legyen?

FELMENTVE – Tapolyai Emőke (videó)

A hazai keresztény segítő szakma jeles képviselője Tapolyai Emőke, aki ebben a videóban a személyes terének egy részébe enged betekintést.

Hogyan fedezhető fel az öröm Istenben?

Már-már túl szép, hogy igaz legyen: Isten nemcsak a bűneinkért járó örök büntetéstől mentett meg minket, hanem önmagával is örökre megelégített bennünket.

Magyarázó igehirdetés egy bibliai példán keresztül

Mi is az a magyarázó igehirdetés? Egy igehirdetés abban az esetben magyarázó, ha annak tartalma és szándéka megegyezik a választott szentírási szakasz tartalmával és szándékával.

Tíz ok arra, hogy miért memorizáljunk hosszabb szakaszokat a Bibliából 

Miben segít, ha memorizálunk igeverseket vagy akár komplett igeszakaszokat? Hogyan tehetjük ezt meg? Cikkükben ott a válasz!

NEM CSAK KENYÉRREL – A boldogság titkai 1.

Vajon megtalálta már az emberiség a boldogság receptjét, jól ismeri a boldogsághoz vezető utat? Annak, aki még keresi, figyelmébe ajánljuk a Zsoltárok 1,1-3. szakaszban található

Mit tanít az Újszövetség a gyülekezeti összejövetelekről? 

A Biblia olvasása a keresztény élet alapjai közé tartozik, amely által megismerhetjük Isten akaratát, megtanulhatunk helyes imádkozni, és megérthetjük, miért is fontos mindezt közösségben gyakorolnunk.